Ga naar hoofdinhoud

Lingua latina per se illustrata 1: Familia romana

Beschrijving

Leer Latijn lezen aan de hand van de belevenissen van een Romeinse familie. Het kleurrijk geïllustreerde basisboek behandelt de complete Latijnse grammatica en bouwt aan een basiswoordenschat van ruim 1.800 woorden.

Familia Romana is het belangrijkste boek van de serie Lingua Latina per se illustrata (LLPSI). De Latijnse lesmethode is volledig in het Latijn en legt nieuwe woorden en grammatica uit aan de hand van afbeeldingen, voorbeelden, omschrijvingen en reeds bekende stof. De serie maakt namelijk gebruik van de inductieve methode of natuurmethode, waarmee je zonder woordjes en grammatica stampen elke taal kunt verwerven, ook het Latijn.

Familia Romana beschrijft twee dagen uit het leven van een Romeinse familie in de 2e eeuw na Christus. Het boek bestaat uit 35 hoofdstukken (capitula). Elk capitulum heeft twee of drie passages (lectiones), gevolgd door de grammatica Latina, waarin de belangrijkste grammaticale onderdelen worden toegelicht. Met de pensa (oefeningen) kun je aan het einde van elk hoofdstuk je actieve kennis testen. Ook beschik je met Familia Romana over een tabel met vervoegingen, een Romeinse kalender en een woordenindex (index vocabulorum), waarmee je kunt terugvinden op welke pagina het woord voor het eerst is voorgekomen in de tekst. Op die manier kun je op een natuurlijke manier de betekenis van het woord leren begrijpen. Het boek behandelt de complete Latijnse vormleer (morfologie) en bouwt aan een woordenschat van ruim 1.800 woorden, die op makkelijke manier met afbeeldingen en omschrijvingen worden geïntroduceerd. De inductieve methode werkt geleidelijk naar het authentieke Latijn van klassieke dichters en Ars Grammatica van Donatus toe. In de laatste paar hoofdstukken lees je dus al echte Latijnse teksten, maar ook de aangepaste teksten bevatten uitsluitend geattesteerd Latijn. Dit maakt het boek, geschreven door de Deense classicus Hans H. Ørberg, tot een unicum tussen andere lesmethodes Latijn.

Kopen bij


€ 46,90

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9788895611464
TypeHulpmiddel

Publicatie

AuteurOrberg
UitgeverAccademia Vivarium Novum