Ga naar hoofdinhoud

Basisboek Statistiek met Excel

Beschrijving

Basisboek Statistiek met Excel is een handleiding voor het verwerken en analyseren van en rapporteren over (onderzoeks)gegevens.

Basisboek Statistiek met Excel
• behandelt alle basale statistische mogelijkheden in Excel;
• presenteert Excel als betaalbaar alternatief voor SPSS;
• heeft een handige ondersteunende website.

Op hbo’s en universiteiten wordt voor statistische analyse meestal het programma SPSS gebruikt.
Dit programma is makkelijk toegankelijk binnen deze instellingen en is voor studenten tegen een gereduceerde prijs te verkrijgen. Voor afgestudeerden die werken in een klein bedrijf of werkzaam zijn als zelfstandige, geldt dit echter niet. SPSS is namelijk een kostbaar pakket. Excel is een goed alternatief.
Het is niet zo uitgebreid als SPSS, maar biedt vele, vaak onbekende statistische mogelijkheden.

In verschillende hoofdstukken behandelt Basisboek Statistiek met Excel hoe je met Excel frequentieverdelingen kunt maken, verschillen tussen steekproefgemiddelden kunt toetsen en bijvoorbeeld correlaties kunt berekenen. Ook de grafi sche mogelijkheden komen uitvoerig aan bod, aan de hand van voorbeelden die studenten zelf kunnen gebruiken. De opbouw van het boek is vergelijkbaar met die van Basisboek Statistiek met SPSS.
Deze tweede editie van Basisboek Statistiek met Excel is gebaseerd op Excel 2013 en bevat nog meer beeldmateriaal dan de vorige editie. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Ben Baarda geeft al vele jaren les in het beoefenen van onderzoekgerelateerde technieken aan zowel studenten als aan professionals. Hij is auteur van verschillende methoden- en techniekenboeken. René van Vianen is hoofddocent ‘Methoden en technieken van onderzoek’ op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Inclusief
Website: Met de unieke code aan de binnenzijde van dit boek krijg je toegang tot de digitale ondersteuning via
www.basisboekstatistiekmetexcel.noordhoff.nl. Op deze website vind je een begrippentrainer, webcolleges en
databestanden.

Kopen bij


Dit artikel is op dit moment niet beschikbaar.


Specificaties

ISBN/EAN9789001861193
TypeBoek

Publicatie

AuteurOnbekend
UitgeverNoordhoff Uitgevers