Ga naar hoofdinhoud

Beroepenkaarten

Beschrijving

Voor anderstaligen die in Nederland komen wonen is het niet altijd duidelijk hoe het werkveld er in Nederland uitziet. Welke beroepen zijn er? Welke sectoren zijn er? Met de beroepenkaarten heeft u een instrument om hier inzage in te geven. De kaarten kunnen worden ingezet in het traject richting het examenonderdeel Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt (ONA) of in het algemeen bij loopbaantrajecten

De beroepenkaarten zijn bedoeld als instrument om verder in gesprek te gaan over de beroepen en de interesse van de deelnemer. Hierbij kan de afbeelding van het beroep net zo goed het uitgangspunt zijn als de naam van het beroep. De kaarten kunnen op veel verschillende manieren worden ingezet:

  • overzicht bieden van de van de beroepen per sector. De 14 sectoren hebben ieder een eigen kleur. Er zijn 10 beroepen gekozen per sector. In totaal zijn er 144 beroepenkaarten.
  • opbouwen van een beroepenwoordenschat, waarbij ieder beroep visueel ondersteund wordt en zo een beeld geeft van hoe het beroep in Nederland eruit ziet.
  • inzicht geven in de voorkeur van de deelnemer voor bepaalde beroepen en sectoren.

Kopen bij


€ 27,50

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789024407606
TypeHulpmiddel

Publicatie

Auteuronbekend
UitgeverCentraal boekhuis b.v.