Ga naar hoofdinhoud

Haydi Türkçe konusalim 1.1 leerwerkboek + audio-cd (1x)

Afbeelding van Haydi Türkçe konusalim 1.1 leerwerkboek + audio-cd (1x)

Beschrijving

Haydi Türkçe konusalim betekent “Kom laten we Turks praten”.
Dit eerste deel van onze nieuwe basisreeks Turks richt zich immers vooral tot wie de taal echt wil leren praten. Om je op gesprekken met Turken voor te bereiden en om conversatie mogelijk te maken in een lessituatie, is de cursus gebaseerd op levensechte dialogen en realistische gesprekssituaties.
Er is ook rekening gehouden met de specifieke omstandigheden waarin cursisten Turks zich bevinden in steden zoals bv. Gent, Antwerpen of Brussel. Doordat in vele Vlaamse steden Turkstaligen wonen, beschik je over de mogelijkheid alles wat je in dit boek leert, onmiddellijk aan de praktijk te toetsen. De ervaring wijst uit dat wie vanaf het begin alles concreet kan uitproberen snel een Turkse spreekvaardigheid opbouwt.
 
Om onmiddellijk contact met Turkstaligen mogelijk te maken, hebben we ervoor gezorgd dat zeker de helft van de dialogen zich in België zouden kunnen afspelen. De cursus is daarom niet opgevat als een reis doorheen Turkije, waarbij de eerste dialoog zich onvermijdelijk op een luchthaven ergens in Turkije zou afspelen. Lang voordat je naar Turkije vertrekt, kan je immers een pide gaan eten in een Turks restaurant, of op bezoek gaan bij de familie van een Turkse collega of boodschappen doen in een Turkse winkel.
 
Om te kunnen praten heb je een voldoende kennis van woordenschat en grammatica nodig. Je krijgt dit ruimschoots aangeboden vanuit realistische situaties. Inoefenen gebeurt via opdrachten die meestal een communicatief karakter hebben. In de eerste plaats leer je de Turkse woorden en structuren die het meest gebruikt worden in de praktijk, wat je kansen verhoogt om Turkstaligen te begrijpen. De taal van de dialogen is ook zo natuurlijk mogelijk gehouden.
 
De hoofdstukken uit het handboek variëren in lengte, maar hebben telkens dezelfde structuur. De 10 hoofdstukken uit het boek bevatten telkens 6 onderdelen.

 • Deel 1: Metinler (“teksten”) bestaat uit één of meer dialogen.
 • Deel 2: Kelimeler (“woorden”) is de woordenlijst met alle nieuwe woorden uit het hoofdstuk.
 • Deel 3: Telaffuz ve imla (“uitspraak en spelling”) is het kortste deel van ieder hoofdstuk.
  De uitspraak van het Turks houdt voor Nederlandstaligen immers weinig problemen in.
 • Deel 4: Dilbilgisi (“grammatica”). De Turkse grammatica is zeer logisch en rechtlijnig en kent zo goed als geen uitzonderingen maar wijkt als systeem sterk af van het Nederlands. De grammatica in dit handboek wordt dan ook systematisch en stap-voorstap opgebouwd.
 • Deel 5: Belgeler (“documenten”) is een kennismaking met de Turkse realiteit. Hierin vind je authentieke documenten zoals een vervoersbewijs, een kasticket, een publiciteit uit een krant enz...
 • Deel 6: Ali tirmalar (“oefeningen”) is het deel waarin de woordenschat en grammatica worden ingeoefend.
   
  Naast het handboek verschijnt een correctiesleutel. De correctiesleutel
  bevat: de oplossingen van al de oefeningen uit het handboek; de antwoorden op vragen die worden gesteld bij het authentieke materiaal en een alfabetische woordenlijst met de basiswoordenschat van de 10 hoofdstukken.
  Dit handboek 1.1 leent zich ook uitstekend tot zelfstudie.

Kopen bij


€ 63,85

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789030194538
TypeHulpmiddel

Publicatie

AuteurVandewalle e.a.
UitgeverWolters Plantyn Uitgeverij nv