Ga naar hoofdinhoud

Nu versta ik je - Uitspraak Nederlands voor anderstaligen (Belgische editie) boek + cd-rom + inlogcode oefeningen

Afbeelding van Nu versta ik je - Uitspraak Nederlands voor anderstaligen (Belgische editie) boek + cd-rom + inlogcode oefeningen

Beschrijving

Met Nu versta ik je! kunnen anderstalige cursisten hun uitspraak van het Nederlands verbeteren. Het boek werkt met een contrastieve aanpak: cursisten oefenen met moeilijke klankcombinaties om zo het verschil tussen klanken eerst te leren onderscheiden om ze vervolgens te leren uitspreken. Hierbij worden de klanken zowel op woord-, zins- en tekstniveau aangeboden. Ook krijgen de cursisten de klanken in communicatieve oefeningen aangeboden zoals taalriedels, dialogen, open vragen en rollenspellen om de transfer naar spontane spraak te maken. Verstaanbaar spreken is niet alleen het juist uitspreken van klanken. Het ritme van de taal is ook heel belangrijk. Daarom is er in Nu versta ik je! ook veel aandacht voor oefeningen op woord- en zinsaccent, klankverbindingen, ritme en intonatie. Nu versta ik je! is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde cursisten. Cursisten kunnen de methode zelfstandig doorwerken, maar de methode is ook zeer geschikt voor gebruik in de klas. Bovendien is er een appendix met extra uitspraakoefeningen bij de methode Vanzelfsprekend en Niet Vanzelfsprekend. Dit is de editie voor België. Er is ook een variant voor Nederland beschikbaar. Alle oefeningen in Nu versta ik je! staan op de cd-rom. De tracks van de cd staan genummerd in het boek. De cursist kan hiermee de aangeboden klanken volgens de volgorde van het boek doorlopen of alleen die klankcombinaties of oefeningen selecteren die voor hem relevant zijn. Daarnaast horen bij dit boek ook online oefeningen die beschikbaar zijn op een digitaal leerplatform. 

OVER DE AUTEURS Ines Blomme, Annelies Nordin en Johanna Potargent zijn docenten en/of logopedisten aan het Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven. Ze hebben jarenlange ervaring met NT2-onderwijs en ze hebben ook een uitspraakcursus voor anderstaligen ontwikkeld die ze twee keer per jaar aanbieden. Op basis van deze cursus is Nu versta ik je! ontstaan.

Kopen bij


€ 63,75

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789033493164
TypeHulpmiddel

Publicatie

AuteurBlomme e.a.
UitgeverAcco uitgeverij