Ga naar hoofdinhoud

Schrijf Vaardig: Methode met Grammaticale opbouw voor anderstaligen 1

Afbeelding van Schrijf Vaardig: Methode met Grammaticale opbouw voor anderstaligen 1

Beschrijving

Schrijf Vaardig is een methode schrijfvaardigheid met een Grammaticale opbouw. Met deze methode werken cursisten systematisch aan de opbouw van hun schriftelijke taalvaardigheid en leren zij een brief, een e-mail of een andere tekst te schrijven met zo min mogelijk fouten.
Schrijf Vaardig bestaat uit drie delen. Dit derde deel is geschikt voor cursisten die naar Staatsexamen programma II of niveau B2 toewerken. Met dit deel wordt de Grammaticale kennis van de cursist uitgebreid en verfijnd. Naast de hoofdstukken over Grammatica bevat dit boek een hoofdstuk met voorbeeldopdrachten bij Staatsexamen II en een hoofdstuk waarin de cursist leert fouten van anderen te verbeteren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan onderwerpen waarmee de cursisten naar Meijerink 3F toewerken, zoals leesbaarheid, briefconventies en formulieren invullen. Elk hoofdstuk bevat kaders waarin de Grammatica of theorie beknopt wordt besproken. Deze kaders worden afgewisseld met oefeningen, die van gesloten naar open gaan. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een aantal open schrijfopdrachten, waarin de cursist het geleerde toe kan passen.
Naast deel 3 kan de cursist deel 2 gebruiken om kennis te maken met de aspecten van schrijfvaardigheid die niet onder Grammatica vallen, bijvoorbeeld adequaatheid en spelling. Deel 1 behandelt Grammaticale onderwerpen en is gericht op cursisten die Staatsexamen I willen doen of van niveau A2 naar B1 willen werken. Op de website wordt een groot aantal oefeningen uit het boek aangeboden in interactieve vorm. Tevens zijn de antwoorden van de oefeningen beschikbaar. Daarnaast zijn er geluidsfragmenten, extra oefeningen en een toets over Grammaticale termen te vinden. Voor docenten is er een docentenhandleiding beschikbaar.
Via aanvullingen op de website sluit de methode Schrijf Vaardig aan bij de ontwikkelingen van het Staatsexamen NT2.

Kopen bij


Dit artikel is op dit moment niet beschikbaar.


Specificaties

ISBN/EAN9789046902738
TypeBoek

Publicatie

AuteurGathier
UitgeverUitgeverij Coutinho