Ga naar hoofdinhoud

Taaltempo Italiaans - training van gespreksvaardigheid

Afbeelding van Taaltempo Italiaans - training van gespreksvaardigheid

Beschrijving

Bij het leren van een taal blijken veel cursisten ook na jaren studie nog moeite te hebben met de reactietijd: de tijd tussen vraag en antwoord. Met Taaltempo Italiaans leer je steeds sneller antwoord te geven op vragen, waardoor je in korte tijd je gespreksvaardigheid kunt verbeteren. Je leest of luistert naar een vraag en formuleert dan een antwoord door de juiste grammaticale regels toe te passen. Vervolgens kun je het antwoord controleren. Het toepassen van de regels wordt zo gaandeweg een automatisme. Je leert de grammaticale rijtjes los te laten en de woorden vanzelf correct te vervoegen en te verbuigen. Het niveau wordt geleidelijk opgevoerd van A1 naar B2, waarbij het voorafgaande steeds wordt herhaald.
Door de thematische ordening breid je spelenderwijs ook je Woordenschat uit en steek je en passant iets op van de Italiaanse cultuur.

Taaltempo Italiaans sluit aan bij de meest gangbare communicatieve cursussen. Zowel bij zelfstudie als bij onderwijs in een groep kun je met deze methode snel een verrassend resultaat behalen. Thuis kun je (hardop) trainen en je eigen ritme geleidelijk opvoeren: ieder leert in zijn eigen (taal)tempo! Bij het boek is een docentenhandleiding beschikbaar.

Pauline Kuiper-Jong geeft Italiaans aan verschillende volksuniversiteiten. Zij ontwikkelde de Taaltempomethode en schreef ook Taaltempo Nederlands. Verder schreef zij Uit de voeten met Italiaans en, samen met Marina Beckers, Spreek vaardig!.

Kopen bij


€ 18,50

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789046903209
TypeHulpmiddel

Publicatie

AuteurKuiper-Jong
UitgeverUitgeverij Coutinho