Ga naar hoofdinhoud

Lezen, hoe doe je dat?

Afbeelding van Lezen, hoe doe je dat?

Beschrijving

Vaak volgen inburgeraars een cursus Nederlands die hen onvoldoende voorbereidt op het onderdeel leesvaardigheid van het inburgeringsexamen op A2-niveau. Lezen, hoe doe je dat? ondersteunt inburgeraars in hun voorbereiding op dit examen.

Het doel van Lezen, hoe doe je dat? is het ontwikkelen van de leesvaardigheid van niveau A1 naar A2. Cursisten leren onder andere hoe ze met leesstrategieën de belangrijkste informatie uit teksten kunnen halen en hoe ze woordbetekenissen kunnen raden. Ook werken ze aan de benodigde Woordenschat op A2-niveau. Ieder hoofdstuk bestaat uit een aantal teksten met oefeningen in een bepaald thema uit het inburgeringsexamen (werken, opleiding, gezondheid, wonen en vervoer, kopen, sociale contacten). Daarnaast is er in elk hoofdstuk een deel van een vervolgverhaal opgenomen om het leesplezier van cursisten te vergroten.

Behalve voor inburgeraars is deze uitgave ook interessant voor andere anderstaligen die hun leesvaardigheid naar A2-niveau willen brengen en voor laaggeletterde Nederlanders.

Marilene Gathier is educatief auteur, taaltrainer en taaladviseur Nederlands bij haar eigen taalbureau 'De Taalvraag' in Rotterdam.

Kopen bij


€ 22,50

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789046905968
TypeBoek

Publicatie

AuteurGathier
UitgeverUitgeverij Coutinho