Ga naar hoofdinhoud

Voor-schriften - NT2-cursus brieven schrijven

Beschrijving

Voor-schriften is een elementaire schrijfcursus. Uitgangspunt is dat de cursisten ook in het schrijfonderwijs een ontwikkeling moeten doormaken van reproductief naar productief. Er wordt aandacht besteed aan schrijfconventies, Woordenschat, idioom en Grammatica. De cursisten leren persoonlijke en zakelijke brieven schrijven en formulieren invullen. Ook is er een hoofdstuk over e-mailen. 
Voor-schriften bestaat uit 3 delen: persoonlijke brieven, formulieren en zakelijke correspondentie. Stap voor stap leren cursisten hun eigen brieven en e-mails schrijven, van ansichtkaarten, uitnodigingen en bedankbriefjes tot klachtenbrieven, brieven aan officiële instanties en sollicitatiebrieven. Het boek bevat vele voorbeelden en is daardoor ook geschikt als naslagwerk. Voorin het boek is een handleiding voor docenten opgenomen.
Voor-schriften is bedoeld als een elementaire schrijfcursus voor moeder- als voor tweede taalsprekers. In het geval van tweede taalsprekers zijn deel 1 en 2 geschikt voor beginners en deel 2 en 3 voor halfgevorderden. Cursisten dienen een basiskennis van de Nederlandse spelling en vocabulaire te hebben om met dit boek te kunnen werken.

Kopen bij


€ 30,95

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789053529331
TypeBoek

Publicatie

AuteurRee van der
UitgeverUitgeverij Boom B.V.