Ga naar hoofdinhoud

Wijze woorden: Woordenlijst Academisch Nederlands met idioomoefeningen

Beschrijving

Leerboek en oefenboek en bevat zowel een alfabetische woordenlijst academisch Nederlands als een uitgebreid oefengedeelte.

Doelgroep: Hoogopgeleide anderstaligen (NT2) met een uitgebreide basiskennis van het Nederlands, die zich voorbereiden op werk of studie in Nederland of Vlaanderen.

Kenmerken

Wijze woorden is een leer- en oefenboek en bevat zowel een alfabetische woordenlijst academisch Nederlands als een uitgebreid oefengedeelte dat een breed scala aan opdrachten bevat.

De woordenlijst is op basis van wetenschappelijk gefundeerde frequentietellingen tot stand gekomen. Het corpus dat als uitgangspunt diende, bestond uit ruim 5 miljoen woorden uit wetenschapsbijlagen van dagbladen en uit studiemateriaal van een groot aantal universitaire studierichtingen.Het boek is uitstekend geschikt voor zelfstudie, maar kan ook in de les worden gebruikt, als aanvulling op de gebruikte leergang.

De** alfabetische woordenlijst bevat zo’n 1470 woorden** en vormt een weerspiegeling van de algemene academische Woordenschat die gebruikt wordt in wetenschappelijk georiënteerde teksten. De lijst bevat geen vakspecifieke termen, maar woorden die veel voorkomen in een grote verscheidenheid aan teksten.

Bij elk woord is een vertaling in het Engels, Frans en Duits gegeven.De hoofdstukken daarna bevatten een grote diversiteit aan idioomoefeningen, gerangschikt van meer gesloten naar meer open.

In het eerste deel wordt met name woordvorming en betekenis geoefend. Dan volgen meer vrije oefeningen op basis van authentieke en bewerkte teksten jabij verschillende thema’s aan bod komen. Achter in het boek staan de oplossingen van de oefeningen.

NT2 Woordenschat Academisch

Kopen bij


€ 34,96

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789054514268
TypeBoek

Publicatie

AuteurOnbekend
UitgeverUitgeverij Intertaal