Ga naar hoofdinhoud

Handboek sterrenkunde

  Beschrijving

  Dé vraagbaak voor iedere sterrenkundige.

  Dit ultieme basisboek voor de sterrenkunde - dat inmiddels aan de 14e druk toe is - zit tjokvol met nuttige informatie, schitterende illustraties en foto's, interessante weetjes, tips om zelf de sterrenhemel waar te nemen, en natuurlijk de nieuwste resultaten van het ruimteonderzoek. Het boek heeft een heldere vormgeving, en is geïllustreerd met prachtige kaarten en tekeningen.

  Sterrenkundejournalist Govert Schilling laat geen stukje van het heelal onbelicht. In 166 overzichtelijke spreads neemt hij de lezer mee langs zon, maan en planeten, via sterren, nevels en sterrenhopen naar melkwegstelsels, clusters en de geboorte van het heelal. Daarnaast maakt hij de amateur-astronooom wegwijs in wat er aan de sterrenhemel te zien is en helpt hij hem op weg bij het zelf waarnemen van maankraters, dubbelsterren en meteoren.

  Door de talloze kruisverwijzingen, de vele tabellen en het uitgebreide register is Handboek sterrenkunde ook een uitstekend sterrenkundig naslagwerk met heldere en begrijpelijke antwoorden op vragen als:

  • Wie heeft de telescoop uitgevonden?
  • Wat is een sterrenbeeld?
  • Wanneer is de volgende zonsverduistering?
  • Is er leven op Mars?
  • Hoe ontstaan zwarte gaten?
  • Waar ligt de rand van het heelal?

  Kopen bij


  € 33,00

  Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


  Specificaties

  ISBN/EAN9789059567115
  TypeBoek

  Publicatie

  AuteurSchilling, Govert