Ga naar hoofdinhoud

Nederlands-Indonesisch woordenboek

Afbeelding van Nederlands-Indonesisch woordenboek

Beschrijving

Dit uitgebreide, door een team van deskundigen samengestelde Nederlands-Indonesisch woordenboek is het eerste woordenboek gebaseerd op modern Nederlands, met Bahasa Indonesia, de officiële taal van de Republiek Indonesië, als doelta
Het woordenboek heeft een omvang van 1.124 bladzijden en bevat meer dan 46.000 ingangen met Grammaticale informatie, voorbeeldzinnen en idiomen. De in Nederland uitgebrachte versie is met name gericht op de behoeften van Nederlandstalige gebruikers, voor wie het Indonesisch een vreemde taal is. Dat wil zeggen dat, wanneer een Nederlands woord of uitdrukking meer dan één Indonesisch equivalent heeft, contextuele of andere aanvullende informatie gepresenteerd wordt, waardoor de gebruiker tot de juiste vertaling kan komen.
Rijst (op het veld of ongedorst) padi, (gedorst, onbereid) beras, (bereid) nasi in plaats van rijst beras, nasi, padi.
Samen met het Indonesisch-Nederlands woordenboek van A. Teeuw (KITLV Uitgeverij, vierde, herziene en uitgebreide druk, 1996), is dit Nederlands-Indonesisch woordenboek onmisbaar voor ieder die zich iets meer dan oppervlakkig met de studie van het moderne standaard-Indonesisch wil bezighouden.

Kopen bij


€ 92,30

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789067182270
TypeBoek

Publicatie

AuteurMoeimam e.a.
UitgeverKITLV (Koninklijk Instituut vr