Ga naar hoofdinhoud

Team Deutsch (Nederlandse editie) 3 tekstboek + online-mp3's

Afbeelding van Team Deutsch (Nederlandse editie) 3 tekstboek + online-mp3's

Beschrijving

Communicatieve methode Duits voor het vo, gebaseerd op het principe van taakgericht werken en leren. Bevat grammaticaoverzicht met Nederlandse uitleg.

Het tekstboek bevat acht hoofdstukken, twee testen (Fertigkeitstraining), een grammaticaoverzicht en een woordenlijst Duits – Nederlands per les.

Elk hoofdstuk begint met een dubbele pagina waarin het thema van het hoofdstuk wordt ingeleid. Hier worden ook de leerdoelen en de eindtaak weergegeven. Daarna komt op drie dubbele pagina’s telkens een bepaald aspect van het hoofdstukthema aan bod. Op de rechterpagina staat steeds een kolom (Baukasten) waarin de leerstof, grammatica en woordenschat worden samengevat. Het hoofdstuk sluit af met Im Team – Magazin: vier pagina’s met extra leesteksten en de afsluitende taak van het hoofdstuk.

Over deze serie

Doelgroep: Jongeren tussen 12 en 18 jaar in het voortgezet onderwijs

Kenmerken:
vierdelige communicatieve methode Duits
gebaseerd op het principe van taakgericht werken en leren
leerdoelen in het Nederlands in deel 1 en 2

volledig afgestemd op het Europees Referentiekader
grammaticaoverzicht met uitleg in het Nederlands
woordenlijst Duits – Nederlands per les achter in het boek
ook digitaal te gebruiken

Team staat voor:

Transparant: leerdoelen aan het begin van elk hoofdstuk, duidelijke structuur, de leerinhoud wordt overzichtelijk gepresenteerd, zelfevaluaties en tests.

Effectief: groot aanbod van afwisselende oefeningen, zogenaamde Baukästen met de nieuwe leerstof op elke dubbele pagina, strategieën en tips voor zelfstandig leren.

Attractief: overzichtelijke lay-out met aantrekkelijke tekeningen en authentieke foto’s, en levendig taalgebruik voor jongeren.

Motiverend: interessante thema’s, teksten en projecten voor jongeren, liedjes en spelletjes voor teams, persoonlijke grammatica- en woordenschatpagina’s.

Team Deutsch is gericht op het voortgezet onderwijs. Er zijn vier delen om de leerlingen naar niveau B1.2 te brengen. De leerling staat centraal in Team Deutsch. De stof is opgebouwd rond motiverende thema’s waarbij interactie en samenwerking belangrijk zijn. Leerstrategieën helpen de leerling op weg. Een levendige klas en taalvaardige leerlingen zijn het resultaat.

Team Deutsch is volledig gebaseerd op het Europees Referentiekader. Dit is onder meer terug te zien in de taakgerichte benadering en de reflectie op het geleerde. Taakgericht leren betekent dat je een taal het beste leert door er iets mee te doen: Duits leren door ook daadwerkelijk Duits te spreken en te schrijven. De gevarieerde oefeningen van een hoofdstuk werken toe naar het uitvoeren van een realistische eindtaak. De taak is een uitgebreide, afgebakende opdracht die de leerling de doeltaal actief laat gebruiken, in een voor hem relevante context.

Team Deutsch bestaat uit een tekstboek met een semiharde kaft, een werkboek, audiomateriaal op media.intertaal.nl en een handleiding voor de docent.

Woordjes leren kan met Wozzol en met WRTS. Dat kan zowel via de browser als met een app.

Bekijk hier de woordenlijsten van Team Deutsch op WRTS en op Wozzol.

Download WRTS in de App Store van Apple of in de Google Play Store.
Download Wozzol in de App Store van Apple of in de Google Play Store.

Kopen bij


€ 24,60

Tussen 3 en 25 werkdagen geleverd


Specificaties

ISBN/EAN9789460300752
TypeBoek

Publicatie

AuteurEsterl e.a.
UitgeverUitgeverij Intertaal