Ga naar hoofdinhoud

Bravissimo! 3 libro dello studente + CD audio

Afbeelding van Bravissimo! 3 libro dello studente + CD audio

Beschrijving

Eentalige methode Italiaans gebaseerd op het principe van het taakgericht werken. De nadruk ligt op zelfontdekkend leren en zelfstandig werken.

Het libro dello studente van Bravissimo! bevat acht unità.

Elke unità bestaat uit zeven vaste onderdelen:

  • Primo contatto: een dubbele pagina die het thema van de unità introduceert. Aan de hand van afbeeldingen, foto’s en vragen wordt de voorkennis van de cursisten geactiveerd. Ook worden de eindtaak en de te verwerven Vaardighedenaangegeven.
  • Testi e contesti: een dubbele pagina met talloze documenten die interactie tussen de cursisten stimuleert; de Vaardigheden worden geoefend aan de hand van lees- en luisterteksten.
  • Alla scoperta della lingua: drie pagina’s die dieper ingaan op de Italiaanse taal: de cursist maakt kennis met de regels van de taal en leert deze toepassen.
  • Qualcosa in più: op deze pagina wordt dieper ingegaan op woordenschatverwerving in een socioculturele context. Cursisten leren bijvoorbeeld wat er op de Italiaanse euromunten staat of welke soorten koffie er zijn.
  • Risorse e un po’ di allenamento: een dubbele pagina die de behandelde grammatica en taalfuncties handig samenvat aan de hand van schema’s, lijsten en illustraties. Hier zijn ook de uitspraakoefeningen opgenomen. Cursisten worden uitgenodigd om de voor hen belangrijke woordenschat teordenen in woordvelden en schema’s.
  • In azione e … il compito: op deze dubbele pagina wordt de stof van de voorgaande pagina’s herhaald en geoefend ter voorbereiding op de eindtaak. Bij het uitvoeren van deze eindtaak werken de cursisten samen en passen ze hun verworven kennis, vaardigheden en leerstrategieën toe.
  • Al di là della lingua: een dubbele pagina met actuele documenten die bijdragen tot een beter begrip van de Italiaanse cultuur en samenleving. Zo zijn er teksten over Italiaanse achternamen, modeontwerpers, eetgewoontes, et cetera.

Na twee unità is er telkens een dubbele pagina met oefeningen ter voorbereiding op het examen Italiaans op B1-niveau (op A1- en A2-niveau voor respectievelijkBravissimo! 1 en 2). Verder bevindt zich op deze pagina’s een Diario d’apprendimento, waarin de cursist kan bijhouden wat en hoe hij geleerd heeft. In de bijlage van het libro dello studente staan teksten met foto’s en vragen over Italiaanse gebaren, Italiaanse feesten en de regioni van Italië. Verder bevat de bijlage een grammaticaoverzicht en de transcripties van de luisterteksten. In het libro dello studente is een CD audio ingelegd met authentiek luistermateriaal.

Kopen bij


€ 46,95

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789460306723
TypeBoek

Publicatie

AuteurM. Birelo, A. Vilagrasa
UitgeverUitgeverij Intertaal