Ga naar hoofdinhoud

Voyages - nieuw 3 tekst-/werkboek + online-mp3's

Afbeelding van Voyages - nieuw 3 tekst-/werkboek + online-mp3's

Beschrijving

Voyages - nieuw 3 is geheel Franstalig en bestaat uit een gecombineerd tekst-/werkboek.
Het boek begint met het tekstboek dat bestaat uit twaalf unités. Elke unité heeft de volgende opbouw:

Een introductiepagina die de voorkennis van de cursisten activeert en hen voorbereidt op het thema. De leerdoelen worden hier aangegeven.
Zes pagina’s leerstof verdeeld in deel A en deel B. In gekleurde kaders staan de belangrijkste taalfuncties en grammaticale onderwerpen. Regelmatig moeten cursisten een schema of regel aanvullen. In elke unité staan verwijzingen naar de oefeningen achter in het boek.
De laatste opdracht, Pour finir, geeft de cursisten de gelegenheid de verworven kennis in alledaagse situaties in praktijk te brengen. Gezamenlijk werken de cursisten aan een product dat in hun portfolio bewaard kan worden.
In Mon bilan kunnen de cursisten hun vorderingen bijhouden en hun leerproces evalueren.
In C'est la fête, een tijdschriftpagina, maken de cursisten kennis met feesten in verschillende streken van Frankrijk en Franstalige landen. Er komen mensen aan het woord die enthousiast vertellen over de gewoontes en gebruiken tijdens een bepaald feest.
Het Résumé vat de geleerde taalfuncties en grammatica samen.

De vier pagina's van Savoir-faire-unités (4, 8 en 12) dienen om het geleerde te herhalen. De geleerde taalfuncties en woordenschat worden herhaald in oefeningen. Twee pagina's worden besteed aan Coin lecture: teksten van Franse schrijvers, met vragen.
Vervolgens komt het werkboekgedeelte met oefeningen om thuis of in de les te maken. Het werkboek biedt per unité ongeveer 12 oefeningen.
Achter in het boek staan een grammaticaoverzicht, een werkwoordenoverzicht, de transcripties van de luisterteksten en een woordenlijst Frans – Nederlands – Engels per unité. In de vierde kolom kunnen cursisten de woorden vertalen naar hun eigen moedertaal als die niet het Nederlands of Engels is.
Het luistermateriaal van het tekstboek is in mp3-formaat gratis te downloaden.
Over deze serie
Met Voyages - nieuw maken de cursisten op rustige en onderhoudende wijze kennis met de Franse taal. Voyages - nieuw leidt in drie delen naar niveau B1 van het Europees Referentiekader.
Elk deel van Voyages - nieuw biedt materiaal voor circa 90 lesuren. De mondelinge communicatie staat voorop: de oefeningen bieden veel mogelijkheden tot samenwerken en veel gelegenheid om in gesprekssituaties het geleerde direct toe te passen. Zo wordt de Franse taal vanaf het begin veel gebruikt.

nieuwe editie van de succesvolle, driedelige methode Frans Voyages

met een nieuwe lay-out voor tekstboek en werkboek
actuele, inspirerende dialogen en informatieve teksten 
met nieuwe onderdelen zoals Mon bilan voor evaluatie van eigen vorderingen, en Balades en France met informatie over en foto’s van alle streken van Frankrijk
veel afwisseling in onderwerpen en werkvormen
overzichtelijke, duidelijke structuur en opbouw
met evaluatietests
geschikt voor beginners tot halfgevorderden
instructies en uitleg  in deel 1 in het Frans en gedeeltelijk in het Nederlands; in deel 2 en 3 geheel in het Frans
extra materiaal is te vinden op voyagesnieuw.nl

de audiofragmenten zijn te vinden op media.intertaal.nl

gratis downloadable handleiding voor de docent

Kopen bij


€ 55,90

Tussen 3 en 25 werkdagen geleverd


Specificaties

ISBN/EAN9789462930315
TypeHulpmiddel

Publicatie

AuteurGuilaine
UitgeverUitgeverij Intertaal