Ga naar hoofdinhoud

Intertaal gaat Digitaal!

Intertaal - De grootste talenuitgever van Nederland - zet de platformsoftware van EduHintOVD in om haar leermethodes te digitaliseren en distribueren naar klanten.

Innovatieve stap voor Intertaal

Vanaf augustus 2021 geeft Intertaal haar eigen digitale leermiddelen en lesmethodes uit conform de ECK-standaarden. De eerste lesmethode Compañeros en de “Even spieken?” serie zijn nu beschikbaar voor de thuis- en scholenmarkt.

ProLearn voor maximaal leerrendement

De gekozen software van het EduHint platform is inhoudelijk uniek. Het geeft leerlingen niet alleen feedback over of een antwoord goed of fout is, maar neemt ze mee in de verschillende stappen die leiden tot het juiste antwoord. Het beantwoordt de belangrijke vraag wát er fout is aan het antwoord. Deze zogenaamde ProLearn techniek, doorontwikkeld vanuit de ITS-principes, helpt de leerling om de stof te doorgronden doordat ook alle tussenstappen worden uitgelegd. Dit gebeurt door het geven van tips, hints en duidelijke feedback.

Inzicht voor docenten

Docenten kunnen op een gepersonaliseerd dashboard o.a. de voortgang en resultaten volgen. Per individuele leerling, maar ook per klas (of groep) of school (of instantie).

Deze combinatie van interactief leren en gemakkelijk inzicht in data, is de belangrijkste reden geweest voor onze overstap naar het nieuwe CMS.

Volledige ECK-toetsing

Voor het Nederlandse voortgezet onderwijs geldt een extra groot voordeel: alle digitale lesmaterialen moeten uitgeleverd worden via de zogenoemde ECK-uitleverroute en moet daarom aan een uitgebreid eisenpakket voldoen. Binnen de digitale leeromgeving is de ECK-route volledig geïntegreerd. Alle lesmethodes die opgezet worden binnen deze digitale infrastructuur voldoen aan de branchestandaarden met betrekking tot de ECK uitleverroutes.

Ook een volgende stap voor Intertaal

Intertaal wil de software inzetten om lesmateriaal verregaand te digitaliseren en didactisch te optimaliseren.

Het platform geeft ons de vrijheid om de eigen uitleverroutes en kanalen te beheren en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen die de ECK-standaarden definiëren.

What’s Next

Voor de winter van 2022 staan er een flink aantal nieuwe lesmethodes op het programma. Zo brengen wij de tweede editie Spaans van Compañeros, gaan wij samen met Hachette de nieuwe Franse methode Explore brengen en werken wij hard aan een curriculum dekkende oefenlicentie voor scholen welke inzetbaar is naast de gekozen methode binnen de scholen.

Bijna 60 jaar is Intertaal de talenspecialist van Nederland, en met onze keuze voor deze software maken wij de stap naar een digitale toekomst waarbij onze bewezen fysieke content ook digitaal inzetbaar is binnen elke onderwijsmarkt.

Interesse in een demo?

Neem vandaag nog contact met ons op en bel onze expert Wouter de Vries op 0620610451 of mail naar uitgeverij@intertaal.nl