Ga naar hoofdinhoud

Het grote NT-2 Verbumspel

Afbeelding van Het grote NT-2 Verbumspel

Beschrijving

Om NT2-lessen boeiend en leerrijk te maken is een goede afwisseling in werkvormen erg belangrijk. Een spelvorm kan gebruikt worden op het einde van de les om reeds geziene leerstof in te oefenen of om Woordenschat uit te breiden. Bovendien bevordert het de goede sfeer in de les. Het grote NT-2 Verbumspel bevat oefeningen voor het presens, het perfectum, het imperfectum en de imperatief. De kennis over verba wordt aan bruikbare uitdrukkingen gekoppeld, die de cursist in zijn dagelijkse conversaties kan gebruiken. Het spel is ook geschikt voor leerlingen lagere school (Nederlandse variant) en secundair onderwijs (Nederlandse variant) om op een leuke manier de werkwoorden in te oefenen en te herhalen.

Het spel bevat 2 ganzenborden, 1 slangenbord, praatplaten en correctiesleutels. Het presens-ganzenbord dient om de basis van de Nederlandse taal vast te zetten, in te oefenen en creatief te gebruiken. Spelenderwijs correct zinnen leren maken dankzij tekeningen. Het perfectum-ganzenbord helpt de cursisten aan de hand van leuke tekeningen praten over gisteren of het voorbije weekend. Met het imperatief-slangenbord leren cursisten de imperatief te gebruiken door eenvoudige handelingen en posities vanuit de medische wereld te verwoorden. Aan de hand van de praatplaten kan de cursist vertellen over zijn eigen leven. De tekeningen dienen als ondersteuning bij de spreekoefening.

Over de auteur(s):
Annick Vanderheyden is docent en zelfstandig taaltrainer Neder- lands met specialisatie NT2, Nederlands voor anderstaligen.

Kopen bij


€ 49,50

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789044136425
TypeHulpmiddel

Publicatie

AuteurVerheyden
UitgeverMaklu uitgever