Ga naar hoofdinhoud

Parole - methode Woordenschatverwerving Italiaans

Afbeelding van Parole - methode Woordenschatverwerving Italiaans

Beschrijving

Om gemakkelijk Italiaans te spreken is actieve en passieve woordenkennis een absolute voorwaarde. Maar het stampen van eindeloze rijtjes woorden en het bestuderen van ingewikkelde Grammatica is voor de meeste mensen geen favoriete bezigheid. Er is veel onderzoek gedaan naar het effectief verwerven van Woordenschat, maar dit is in weinig taalmethodes terug te zien.
Parole biedt hierin een verfrissende verandering: ruim 2000 Italiaanse woorden van niveau A1 tot niveau A2 worden op een aantrekkelijke en didactisch verantwoorde wijze aangeboden. De woorden staan in een context van reële situaties uit het dagelijks leven. Ze worden aangeboden in tekst en beeld en online geluidsfragmenten op de website (www.coutinho.nl/parole). Op deze manier leer je niet alleen door te lezen, maar ook door te zien, te luisteren en te doen. Door deze 'multisensorische' opzet worden nieuwe woorden gemakkelijk opgenomen en beklijven ze beter.
Parole kan zowel in een cursus als voor zelfstudie gebruikt worden en sluit aan bij de diverse methodes die in het volwassenenonderwijs en hbo- en wo-cursussen gangbaar zijn. Dankzij de Italiaans-Engelse woordenlijst is Parole bruikbaar voor internationale studenten. Ook is dit boek zeer geschikt als opfrismethode bij het activeren van passieve woordenkennis.
Pauline Kuiper-Jong geeft Italiaans aan verschillende volksuniversiteiten. Ze ontwikkelde de Taaltempomethode en schreef Taaltempo Italiaans en Taaltempo Nederlands. Verder schreef zij Uit de voeten met Italiaans en samen met Marina Beckers Spreek vaardig!

Kopen bij


€ 27,95

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789046904381
TypeBoek

Publicatie

AuteurKuiper-Jong
UitgeverUitgeverij Coutinho