Ga naar hoofdinhoud

Actief met taalvaardigheid - Werken met literaire genres in de klas

Afbeelding van Actief met taalvaardigheid - Werken met literaire genres in de klas

Beschrijving

Literatuur is een onuitputtelijke bron voor gevarieerde taallessen. Veel docenten gebruiken literatuur voornamelijk om leesvaardigheid te trainen. Ook voor het verbeteren van andere Vaardigheden is literatuur echter van onschatbare waarde. Actief met taalvaardigheid is een praktisch werkvormenboek waar de (aankomend) docent MVT en NT2 gelijk mee aan de slag kan. In één oogopslag is duidelijk wat er geoefend wordt en wat daarvoor nodig is.

Actief met taalvaardigheid biedt uitkomst om op een speelse en actieve manier de leerlingen de Vaardigheden luisteren, schrijven, lezen en spreken te laten oefenen. Aan de hand van genres als drama, poëzie, stripverhalen, detectives, sprookjes, autobiografie en media worden 60 werkvormen gegeven die taaloverstijgend zijn, waarbij de nadruk ligt op de productieve Vaardigheden. Per werkvorm staat aangegeven vanaf welk ERK niveau deze is toe te passen. Dit varieert vanaf niveau A1 t/m C1.

De uitgave past in de serie van Actief met Taal.

Françoise Lucas is lerarenopleider Frans aan de HAN in Nijmegen. Eerder schreef ze mee aan Carte Orange, een methode Frans voor het VO.

Kopen bij


€ 30,50

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789046904992
TypeBoek

Publicatie

AuteurLucas
UitgeverUitgeverij Coutinho