Ga naar hoofdinhoud

Zichtbaar Nederlands

Afbeelding van Zichtbaar Nederlands

Beschrijving

Dat Grammatica niet moeilijk, abstract en saai hoeft te zijn, bewijst de uitgave Zichtbaar Nederlands. In deze uitgave wordt de Nederlandse Grammatica op een visuele manier uitgelegd met weinig tekst en veel schema's, voorbeelden en humoristische tekeningen.
Zichtbaar Nederlands helpt anderstaligen om de Grammaticaregels op een leuke, toegankelijke manier snel onder de knie te krijgen. De auteur werkt met vuistregels en de uitleg is zo kort mogelijk. De visuele ondersteuning werkt verhelderend en motiverend, en zorgt er bovendien voor dat cursisten de informatie goed kunnen onthouden.

De zeven hoofdstukken zijn ieder opgebouwd rondom een Grammaticaal thema. De thema's staan op zichzelf en kunnen in willekeurige volgorde worden gebruikt. Ieder hoofdstuk biedt informatie aan op verschillende taalniveaus (A1 tot B2). Met communicatieve oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk worden cursisten uitgedaagd om de Grammaticaregels toe te passen tijdens gesprekken.
De bijbehorende website bevat digitale oefeningen met feedback, animaties en ondersteunend materiaal voor spreekoefeningen. In de docentenhandleiding staan achtergronden en didactische tips voor in de les.

Zichtbaar Nederlands is geschreven voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen die op een andere manier de Nederlandse Grammatica willen leren of die hun kennis van de Grammatica willen opfrissen en oefenen. Daarnaast is deze uitgave geschikt om te gebruiken naast elke NT2-taalmethode.

Bas van der Ham werkt als docent NT2 aan de opleiding Neerlandistiek van de Adam Mickiewicz-universiteit in Poznán, in Polen.

Kopen bij


€ 44,50

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789046906484
TypeBoek

Publicatie

AuteurHam van der
UitgeverUitgeverij Coutinho