Ga naar hoofdinhoud

Nederlands - Pools Woordenboek

Afbeelding van Nederlands - Pools Woordenboek

Beschrijving

Hoeveel Nederlandse bedrijven zijn er in Polen, hoeveel Nederlanders kennen Poolse mensen? Het antwoord is makkelijk: ontzettend veel! Hoeveel van u vindt de taal een groot probleem om gemakkelijk te communiceren met uw zakenpartners, werknemers, werkgevers of gewoon collega`s of vrienden? Het antwoord is alweer makkelijk: ontzettend veel! Nu heeft u een kans om dat probleem op een efficiënte manier op te lossen.
Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat is een uniek boek dat net is verschenen op de Nederlandse markt. Dit boek is voor iedereen die in zijn/haar dagelijkse praktijk te maken heeft met Poolse en Nederlandse zakenpartners of werknemers, en voor iedere Nederlandse lezer die in zijn praktijk met Pools in aanraking komt. Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat kan u helpen bij de communicatie, want dit boek biedt voor iedere denkbare zakelijke situatie de woorden die u nodig hebt.
Het boek is een handig naslagwerk voor op de werkvloer en kan gebruikt worden voor zelfstudie, maar ook in elke cursus waarin de zakelijke Woordenschat aan de orde komt.
Het boek bestaat uit thematische woordenlijsten, variërend van beroepen en de dagen van de week tot tijdsaanduidingen en termen die bij sollicitaties en in vacatures worden gebruikt. Maar ook treft u voorbeelden aan van arbeidsovereenkomsten en vacatures. En het bevat bovendien een aantal oefeningen om u het Pools eigen te maken.
Het boek is thematisch georganiseerd. Er zijn 18 delen. In het eerste deel vindt u basisinformatie over de Poolse taal en het Poolse alfabet. De delen 12-16 bevatten praktische Woordenschat over onder meer solliciteren, arbeidsovereenkomsten, beloning en veel meer. In elk deel kunt u ook zien hoe de woorden in hun specifieke context gebruikt worden. De delen 17 en 18 zijn speciaal bedoeld voor zelfstudie of kunnen als huiswerk worden gemaakt. Hier vindt u ook oefeningen en de sleutel.
Een belangrijk onderdeel van het boek vormen de voorbeelden van arbeidsovereenkomsten en vacatures. Hierin komen de woorden uit de Woordenschatlijsten terug in verschillende contexten. Het boek bevat daarnaast ook uitleg in het Pools van verschillende Nederlandse concepten zoals secundaire arbeidsvoorwaarden.
Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat is geschreven door Beata Bruggeman-Sekowska. Zij is universitair docente, beëdigd vertaalster Engels, Pools en Nederlands, en journaliste. Zij heeft ruim vijftien jaar ervaring als taaldocent, zowel aan Poolse als aan Nederlandse universiteiten en hogescholen. In 2004 richtte zij Communications-Unlimited op, dat een groot aantal diensten verzorgt op het gebied van taal en journalistiek.

Kopen bij


€ 77,50

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789061433293
TypeBoek

Publicatie

AuteurKlimaszewska
UitgeverPegasus uitgeverij