Ga naar hoofdinhoud

De ley - Manual de español jurídico

Beschrijving

De studie van talen voor specifieke doeleinden krijgt steeds meer aandacht. Sinds het begin heeft het twee zeer duidelijke aspecten: de noodzaak om dit gebruik te analyseren, af te bakenen en te onderwijzen, zowel aan moedertaalsprekers die niet gewend zijn aan dit soort discours, als aan anderstaligen, die een leerproces nodig hebben dat het perspectief van een vreemde taal combineert met dat van een gespecialiseerde taal.

We hebben de thematische kernen (onderverdeeld in negen hoofdstukken) verdeeld volgens de organisatie van de belangrijkste aspecten van het Spaanse rechtssysteem, waaruit de gebruikte teksten zijn voortgekomen. We hebben geprobeerd het juridisch Spaans te combineren met de juridische cultuur waarmee het verbonden is, om zo - in overeenstemming met de tendensen van de taalkundige theorie - te werken aan de evidente onlosmakelijkheid van taal en cultuur.

Vanuit methodologisch oogpunt passen we de algemene principes van de actiegerichte benadering toe, zodat de gebruiker van dit boek een taalgebruiker wordt. Op deze manier wordt een groot aantal taken gewijd aan zowel mondelinge als schriftelijke taalproductie.

We beschouwen de ontwikkeling van interactie, zowel mondeling als schriftelijk, als fundamenteel. Daarom wordt in alle hoofdstukken de nadruk gelegd op de ontwikkeling van simulatietaken die overeenkomen met echte communicatieve situaties van alledaagse juridische handelingen of in de strikt juridische sfeer.

Kopen bij


€ 38,96

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789463928021
TypeBoek