Ga naar hoofdinhoud

Compañeros 2 - Nederlandse editie (A2) tekstboek + online-mp3's

Afbeelding van Compañeros 2 - Nederlandse editie (A2) tekstboek + online-mp3's

Beschrijving

Het tekstboek is verdeeld in Punto de partida (introductie) en negen unidades. Aan het begin van elke unidad staat kort aangegeven welke onderwerpen er aan bod komen en over welke thema’s de leerling zal communiceren. Elke unidad heeft een eigen thema, dat op de eerste pagina wordt gepresenteerd. De thema’s van het tweede deel zijn: ¿En casa o con los amigos?, ¿Qué tiempo hace?, Biografías, En casa y en el colegio, El tráfico en mi ciudad, ¿Qué te pasa?, ¿A quién se parece?, El futuro del planeta en Sucesos.  Ook worden op de startpagina de leerdoelen van de unidad genoemd. Vervolgens heeft elke unidad negen pagina’s met gevarieerde teksten en oefeningen.
Elke unidad bestaat uit:

Vocabulario: twee pagina’s waarin de nieuwe woordenschat van de unidad wordt aangeboden aan de hand van lees- en luisterteksten en gevarieerde oefeningen.
Gramática: twee pagina’s met uitleg van de nieuwe grammaticale structuren en oefeningen om de regels in te slijpen. 
Comunicación: deze twee pagina’s stimuleren de leerlingen tot het oefenen van de mondelinge communicatie in een realistische setting.
Destrezas: een pagina met voor elke vaardigheid (Leer, Escuchar, Hablar, Escribir) een herhalingsoefening. 
Cultura: een pagina met informatie over actuele onderwerpen uit de Spaanstalige wereld (inclusief oefeningen).
Reflexión y evaluación: deze pagina evalueert of de leerlingen de opgedane kennis over woordenschat, taalhandelingen en grammatica weten toe te passen.

In elke unidad staan kaders met leertips (Para aprender) en informatie over uitspraak en spelling (Pronunciación y ortografía). Achter in het tekstboek van Compañeros – Nederlandse editie staan verder drie Proyectos, creatieve taken, die steeds bestaan uit een werkstukje (bijvoorbeeld een folder of een poster maken). Daarna volgt er per unidad een pagina Vocabulario, waarin leerlingen actief met de woordenschat aan de slag gaan, en een Resumen gramatical, een uitgebreid grammaticaoverzicht. Bovendien zijn achterin ook de uitgeschreven luisterteksten, een woordenlijst Spaans–Nederlands per les en een alfabetische woordenlijst Spaans–Nederlands te vinden.
 
De mp3’s van het tekstboek zijn gratis te downloaden van media.intertaal.nl.
Over deze serie
Doelgroep Jongeren tussen 12 en 18 jaar.

tweetalige methode Spaans
vier delen: A1, A2, B1.1 en B1.2 van het Europees Referentiekader
instructies in toenemende mate Spaanstalig
interactieve opzet met een aantrekkelijke, overzichtelijke lay-out en aansprekende onderwerpen
ook als geheel digitale variant verkrijgbaar en voor de docent is ook een pluslicentie om zelf de lessen in te richten
thema’s en communicatieve situaties die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen
met talrijke oefeningen om leerlingen actief te laten spreken en te leren reageren
extra bijlage om te oefenen met woordenschat
uitgebreid grammaticaoverzicht met uitleg in het Nederlands achter in het boek
met online luistermateriaal
met video’s speciaal ontwikkeld voor Compañeros op youtube.com/user/sgelele

Compañeros – Nederlandse editie is een helder opgebouwde methode Spaans in vier delen die naar niveau B1.2 van het Europees Referentiekader leidt.
Alle delen van deze methode bestaan uit een tekstboek met online-mp3’s, een werkboek met online-mp3’s, een digitale versie van het tekstboek en werkboek samen, en een uitgebreide handleiding voor de docent. Ook hoort bij deze methode Spaans videomateriaal op YouTube, dat mét en zonder Spaanse ondertiteling te bekijken is.
Docenten kunnen ook een pluslicentie aanschaffen, deze biedt de mogelijkheid om oefeningen toe te voegen, om verschillende bestanden te uploaden, leerlingen huiswerk te sturen, voortgang van de leerlingen te volgen en de volgorde van de onderwerpen te wijzigen.

Kopen bij


€ 33,96

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789054515630
TypeBoek

Publicatie

AuteurFrancisca Castro/ Ignaci.
UitgeverUitgeverij Intertaal