Ga naar hoofdinhoud

Adomania 4 Livre de l'élève + CD-ROM

Afbeelding van Adomania 4 Livre de l'élève + CD-ROM

Beschrijving

Eentalige methode Frans voor jongeren in het vo. Veel aandacht voor samenwerkend leren d.m.v. groepsopdrachten. Met Nederlandse woordenlijst.

  • veel aandacht voor samenwerkend leren door middel van groepsopdrachten en een gezamenlijke taak
  • makkelijk te gebruiken, met korte en gevarieerde activiteiten
  • ruimschoots aandacht voor de verschillende Vaardigheden
  • bereidt voor op de DELF-examens
  • aanvullend is er een originele documentaireserie met bijbehorende opdrachten
  • met video’s op dvd en via TV5Monde

Het livre de l’élève bestaat uit een dossier Découvertes en acht Étapes. Elke étape heeft een thema, dat op de eerste pagina wordt gepresenteerd en is verdeeld in drie leçons, die ieder een dubbele pagina beslaan. Hierop volgt het onderdeel Cultures / Projet, dat geïnspireerd is op jongerentijdschriften. In het onderdeel Entraînement, dat eveneens een dubbele pagina beslaat, wordt nog meer geoefend met de stof. Ieder hoofdstuk sluit af met een Évaluation. Na elke twee hoofdstukken volgen twee pagina’s met oefeningen ter voorbereiding op het DELF-examen.Achter in het livre de l’élève staan een Dico visuel, Les actes de paroles met handige zinnen, een Précis grammatical en een Tableau de conjugaisons. De transcripties van de geluidsfragmenten zijn ook in het tekstboek opgenomen.De CD-ROM die wordt meegeleverd, bevat al het geluidsmateriaal uit het tekstboek en de 8 video’s die het dagelijks leven van Franse scholieren illustreren. De Nederlandse versie van Adomania bevat een woordenlijst Frans–Nederlands en een Nederlandstalige grammatica-uitleg.

Over deze serie
Adomania is een eentalige methode Frans voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De methode leidt in vier delen naar niveau B1 van het ERK. Adomania speelt in op de natuurlijke voorkeur van jongeren: samenwerkend leren door werken in groepen en de gezamenlijke eindtaak, Ensemble pour… De onderwerpen die aan bod komen in het aangeboden materiaal, lees-, luisterteksten en video’s, zijn gericht op de belevingswereld van jongeren. Het leren van de taal gebeurt in een duidelijke taal en context. Met als extra een originele videodocumentaire (16 scènes), te bekijken via TV5Monde, met verwerkingsopdrachten in de docentenhandleiding. Adomania bestaat per deel uit een livre de l’élève, een cahier d’activités, een guide pédagogique, een CD audio classe. Met het Manuel numérique classe en het Manuel numérique élève is de methode ook volledig digitaal in te zetten.

Kopen bij


€ 24,95

Indien op voorraad binnen 48 uur verzonden


Specificaties

ISBN/EAN9789462939226
TypeHulpmiddel

Publicatie

AuteurGallon e.a.
UitgeverUitgeverij Intertaal